Nieuwtjes & Publicaties 

Uitreiking Eemlandse Schrijvers speciale reversspeld op Gildefeest op 27 augustus 2022 van 20.00 uur - 23.00 uur in Bibliotheek het Eemhuis te Amersfoort. 

Voor meer informatie klik op de link of afbeelding. 

De Mensenbieb op 29 maart 2022 van 14.30 uur - 17.00 uur in Bibliotheek het Eemhuis te Amersfoort. 

De Mensenbieb is een bibliotheek van mensen. Je ‘leent’ levende boeken. Je mag deze 'boeken' alles vragen! Op deze dag vertegenwoordig ik de onderwerpen 'verlies van een kind' en 'bijna-doodervaring'. Tot mijn grote spijt heb ik deze middag af moeten zeggen vanwege corona.

Voor meer informatie hierover kun je terecht op:  

Mensenbieb | 29 maart | de Bibliotheek het Eemhuis (bibliotheekeemland.nl) 

Artikel 'Lotgenotencontact, in eerste instantie wilde ik niet' 

Klik op de link of afbeelding voor het item dat ik heb geschreven voor het Kwartaalblad Ouders Overleden Kind 'Nabij' (januari 2021, nummer 1). 

Artikel 'Verandering en vernieuwing als levensopdracht' 

Klik op de link of afbeelding voor de bijdrage die ik heb geschreven voor het Kwartaalblad 'Terugkeer naar levenslicht' (4e jaargang, nr. 3/4: najaar & winter 2020). 


 Artikel 'Hartsvriendin Tania' 

Klik op de link of afbeelding voor het item dat ik heb geschreven voor het Kwartaalblad Ouders Overleden Kind 'Nabij' (oktober 2020, nummer 4). 


Artikel 'Gedenkplekjes' 

Klik op de link of afbeelding voor het item dat ik heb geschreven voor het Kwartaalblad Ouders Overleden Kind 'Nabij' (april 2020, nummer 2). 


 Artikel 'Er is veel meer' 

Klik op de link of afbeelding voor het artikel dat ik heb geschreven voor het Kwartaalblad Ouders Overleden Kind 'Nabij' (januari 2020, nummer 1). 


 Uitreiking getuigschrift

Getuigschriftuitreiking Bachelor of Science Psychologie door Prof. Dr. Arjan Bos, hoogleraar Klinische Psychologie van Open Universiteit, in het Muntgebouw te Utrecht op 21 juni 2019.

Ontmoetingsdag NDE in Bilthoven op 1 juni 2019

Op www.bde-onvoorwaardelijkeliefde.com heb ik een verklaring ondertekend en ben ik genoemd onder het Nederlandse kopje 'ondersteuners', dat ik een bijna doodervaring heb gehad.  Je kunt op hun website hier meer over lezen of wellicht mede-ondertekenen. 


Artikel 'Betonnen plaat' 

Klik op de link of afbeelding voor het artikel dat ik heb geschreven voor het Kwartaalblad Ouders Overleden Kind 'Nabij' (april 2018, nummer 2). 


Henneke Dijkstra vertelt over haar boek op de radio bij de Golfbreker in Amersfoort op 18 oktober 2016.

De radio uitzending is op aanvraag via henneke.dijkstra@gmail.com kosteloos op te vragen in MP3-bestand.


Artikel in De Stad Amersfoort.nl op pagina 19: 'Boek Geraakt door hem doet de ogen openen' (30 december 2015)

Lang droeg Henneke Dijkstra een ondraaglijk geheim met zich mee. Een geheim dat ze tot aan haar graf bij zich wilde dragen, maar de dood van haar zoon veranderde alles. Hoe moeilijk haar leven ook was; het overlijden van haar zoon gaf haar de kracht om door te gaan. Het resulteerde in een boek, dat iedereen de ogen moet doen openen. Het artikel in De Stad Amersfoort van 30 december 2015 wordt op aanvraag via henneke.dijkstra@gmail.com in PDF kosteloos toegestuurd. 


'Terugkeer naar levenslicht'  (1e jaargang, nr. 4: winter 2017/2018) 

Recensie van het boek 'Geraakt door hem'. Klik op de afbeelding om het artikel te downloaden.


Vrienden van de begraafplaats Rusthof Amersfoort

Recensie van het boek 'Geraakt door hem' in de nieuwsbrief 'Vrienden van de Begraafplaats Rusthof '. Klik op de afbeelding om het artikel te downloaden (December 2016). 


Recensie in de 'Rondzendbrief Ouders overleden kind' (10 april 2016, jaargang 36).

Klik op de afbeelding om het artikel te lezen.